2020 Soruşturma, Söyleşi/Röportaj

Mehmet Berk Yaltırık: “Üçüncü kitabım 2021’in ilk aylarında okurla buluşacak”

2020 yılında neler okudunuz?

Demirciler Çarşısı Cinayeti – Yaşar Kemal, Tarihten Günümüze İstihbarat – M. Tanju Akad, Osmanlı’da Cinselliğin Saklı Kıyısı – Cem Doğan, Polidori-Vampir, Firar: Demir Parmaklıklar ve Yaşam Mücadelesi – Halil İbrahim Örs, Ortaçağ İslam Dünyasında Şehir Eşkıyaları: Ayyarlar – İsmail Pırlanta, Türk Halk Anlatmalarında Olumsuz Tipler – Mustafa Duman, Psykhe-Yunanlarda Ruhlar Kültü ve Ölümsüzlük İnancı- Erwin Rohde, Şahları da Vururlar – Ferhan Şensoy, Kazancı Yokuşu – Ferhan Şensoy, Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı – Ferhan Şensoy, Kaosun Kalbi – Koray Sarıdoğan, Kalemimin Sapını Gülle Donattım-Ferhan Şensoy, Başkaldıran Kurşunkalem-Ferhan Şensoy, Yazma Sanatı – Stephen King, Cingöz Recai-Cingöz Recai’nin Harikulade Sergüzeştleri – Server Bedi (Peyami Safa), Tilki Leman’ın Harikulade Maceraları – Server Bedi (Peyami Safa), Çekirge Zehra’nın Harikaları – Server Bedi (Peyami Safa), Yazma Uğraşı – Roy Peter Clark, Kafes Arkası Günahkarları – Reşad Ekrem Koçu, Yalnızlık Aletleri-Atilla Atalay, Gotik: Aşırılık, Dehşet, Kötülük ve Yıkımın Dört Yüz Yılı – Richard Davenport-Hines, Gecenin Kıyısından Gelen Suratsız ve Yaşlı Kuzgun-Koray Sarıdoğan, Okuma Üzerine-Edebiyat Dersleri-Lafcardio Hearn, Kalbe Seslenmek Zordur-Roman Dediğimiz Şey-Francis Marion Crawford, Viy – Nikolay Gogol, Operasyon Mussolini: Dünyayı Sarsan Kurtarma Harekatı – Selçuk Uygur, Kötü Karakterin Yükselişi – Fatih Yürür, Elizabeth Dönemi Okült Felsefe – Frances A. Yates, Her Temas Bir Öykü Bırakır 1 – Cenk Çalışır, Eşref Kuşçubaşı’nın Alternatif Biyografisi – Polat Safi, Conan III: Önce Kim Ölecek, Robert E. Howard.

Pandemi süreci hayatınızı ve çalışmalarınızı nasıl etkiledi?

-Normalde de pek evden, masa başından ayrılamadığım için çalışma düzenime bir etkisi olmadı. Okuma, yazma çalışmalarımı çok aksatmadı.

2021 yılı için çalışma planınızda neler var, yeni bir kitap ya da farklı bir proje?

Üçüncü romanım üzerinde çalışıyorum şu sıra, muhtemelen 2021’in ilk aylarında okurla buluşacaktır. İsmini ve konusunu daha sonra duyuracağım, şimdilik 1700’lerin sonunda İstanbul’unda geçen, tarihi korku türünde bir roman olduğunu söyleyebilirim. Yine bu yıl bitmeden başka bir roman projesinin üzerinde de çalışmayı düşünüyorum.

Yazar
2020 Soruşturma Dosyası
2020 yılı sonunda birçok değerli yazar ve şair ile okudukları ve gelecek planları üzerine söyleştiğimiz soruşturma dosyamızın makaleleri.

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir Cevap Yazın