2020 Soruşturma, Söyleşi/Röportaj

Alev Sönmez: “Öykü dosyamı tamamlayacağım”

2020 yılında neler okudunuz?

2020 yılında çoğunlukla öykü okudum. Cortazar’ın 3 cilt halinde çıkan toplu öykülerini, Ernest Hemingway’in Tüm Öyküleri kitabını, Yalçın Tosun, Mesafenin Şiddeti, Selçuk Baran’ın yeni baskılarını, Ethem Baran, Döngel Dünya, Selim Bektaş, Ve Diğer Kutsal Şeyler, Horacio Quiroga, Aşk, Delilik ve Ölüm Öyküleri. Yine bazı öykü seçkileri ile Notos ve Yüz Kitap’tan çıkan öykü kitaplarını takip etmeye çalıştım.

Pandemi süreci hayatınızı ve çalışmalarınızı nasıl etkiledi?

Çoğunlukla çalıştığım için eve kapanma sürecim kısa oldu. Yine de bu süreçte daha çok okuma yaptım. Yeni yazarları, hiç okumadığım ama hep övgüyle bahsedilen yazarları tanıma fırsatı yakaladım. İzlemediğim filmlere vakit ayırdım. Öykülerimi bir dosyada topladım. Birçok öyküyü tamamlamış olmakla birlikte hala yazma sürecinde olduğum öyküler var.

2021 yılı için çalışma planınızda neler var, yeni bir kitap ya da farklı bir proje?

2021 yılında öykü dosyamı tamamlayarak yayın evlerine göndermek ve bununla birlikte bir an önce ikinci dosyama başlamak istiyorum.

Yazar
2020 Soruşturma Dosyası
2020 yılı sonunda birçok değerli yazar ve şair ile okudukları ve gelecek planları üzerine söyleştiğimiz soruşturma dosyamızın makaleleri.

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir Cevap Yazın