2020 Soruşturma, Söyleşi/Röportaj

Arif Tan: “Tamamlamayı planladığım bir roman çalışmam var”

2020 yılında neler okudunuz?

2020 yılında birçok kitap okudum. Fakat Marcus Aurelius ve Seneca gibi Stoacıların günümüze kadar gelen eserleri beni oldukça etkiledi. Hepsini okudum diyebilirim. 

Zülfü Livaneli’nin “Son Ada”, “Huzursuzluk” romanları “Bizi Sürükleyen Nehir” isimli denemesi ve “Gökyüzü Herkesindir” şiir kitabını oldukça etkileyici buldum.

Orhan Pamuk’un “Kırmızı Saçlı Kadın” romanı da 2020’de okuma fırsatı bulduğum güzel eserlerden birisi idi. 

Elif Şafak’ın “Firarperest” isimli deneme kitabı da beğendiklerim arasındaydı. 

Stefan Zweig’in “Ay ışığı Sokağı” adlı eseri de oldukça sürükleyiciydi. 2020’de okuduğum yaklaşık 100 kitaptan en aklımda kalanlar bunlar oldu.

Pandemi süreci hayatınızı ve çalışmalarınızı nasıl etkiledi?

Ben pandemi sürecini avantaja çeviren gruptanım. Kısıtlanmış bir hayat, özgür günlere duyulan özlem… Ama her şeye rağmen bolca okuyup, yazmak için de güzel bir fırsat idi. 

2021 yılı için çalışma planınızda neler var, yeni bir kitap ya da farklı bir proje?

2021’in başlarında tamamlamayı planladığım bir roman çalışmam var. Yaklaşık 7 aydır çok  daha önceden kafamda olan bir kurguyu yazıyorum. 2021’de yayımlanmasını ümit ediyorum. Bunun yanı sıra bolca keyifli öyküler yazmak istiyorum. 

Yazar
2020 Soruşturma Dosyası
2020 yılı sonunda birçok değerli yazar ve şair ile okudukları ve gelecek planları üzerine söyleştiğimiz soruşturma dosyamızın makaleleri.

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir Cevap Yazın