2020 Soruşturma, Söyleşi/Röportaj

Gonca Atalay: “Yazımını tamamladığım birkaç tane çocuk kitabımın yayım serüvenini başlatmayı planlıyorum”

2020 yılında neler okudunuz?

Uzun süredir okuduğum kitapların listesini tutarım, hangi kitabı hayatımın hangi döneminde okumuşum, o yaşlarda nasıl hissettirmiş bana bilmek hoşuma gidiyor. O nedenle bu soruyu yanıtlamak kolay oldu. Okumalarım birkaç kanala ayrılıyor bu sıralar, taze bir anne olduğum için çocuk gelişimi ve psikolojisi üzerine ebeveyn kitapları ve çocuk edebiyatıyla da ilgilendiğimden çocuk kitapları okuyorum bunun yanı sıra roman – öykü – şiir – deneme türünde ki edebi okumalarım var. Zamanımın kısıtlı olması zorlaştırıyor ama yine de enseyi karartmadan tüm fırsatlarda okumaya gayret ediyorum.

Serkan Türk – Rüzgarlı Camlar, Gürsel Korat – Zaman Yeli ve Kristal Bahçe, Ümit Kıvanç / Gaye Boralıoğlu – Haysiyet, Hasan Ali Toptaş – Uykuların Doğusu, Sait Faik Abasıyanık -Lüzumsuz Adam ve Son Kuşlar,  Zülfü Livaneli – Orta Zekalılar Cenneti, Selahattin Demirtaş –Leylan, Attila İlhan – Zenciler Birbirine Benzemez, Serkan Türk – Ausgang, A. Ali URAL – Posta Kutusunda ki Mızıkacı, Hermann Hesse – Siddhartha, Zafer Doruk – Kimselere Yar Olmayan Kuşlar, Yaşar Kemal – Kuşlarda Gitti, Serpil Canalan – Sabriye’yi Boğmuşum,  Gabriel Garcia Marquez – Kırmızı Pazartesi, Orhan Veli – Hoşgör Köftecisi, Nermin Yıldırım – Ev.

Pandemi süreci hayatınızı ve çalışmalarınızı nasıl etkiledi?

Oldukça zor ve yıpratıcı bir süreç geçiriyoruz hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak. Evde kapalı kalmak benim gibi klostrofobik biri için zihnen yorucu oluyor. Ama yine de umudumuzu kaybetmeden sağlığımızı korumak en büyük gayretimiz. Sevdiklerimizden uzakta olmak ve hiçbir plan yapamamak da ayrıca zorlaştırıyor süreci. Ama tabi biz bu zorlu koşulun iyi yanında yer alanlarız. Tüm korkutuculuğuna rağmen hastalığın koynuna koşmak zorunda kalan binlerce sağlık emekçisi ve çeşitli sektörlerde çalışanları düşününce iyiden iyiye içim kararıyor. 

Ama yine de elimden geldiğince okumaya ve yazmaya devam ediyorum. Cümle kabuslardan edebiyata sığınıyorum.

2021 yılı için çalışma planınızda neler var, yeni bir kitap ya da farklı bir çalışma?

2021 yılında ilk öykü dosyamı hazırlamış olmayı umuyorum. Bunun yanı sıra yazımını tamamladığım birkaç tane çocuk kitabımın yayım serüvenini başlatmayı planlıyorum. Sonrası benim gibi yolun başında biri için nasıl gelişir zaman gösterecek.

Yazar
2020 Soruşturma Dosyası
2020 yılı sonunda birçok değerli yazar ve şair ile okudukları ve gelecek planları üzerine söyleştiğimiz soruşturma dosyamızın makaleleri.

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir Cevap Yazın