Haber

2021 yılında neler okuyacağız? (1)

Yeni yıl ile birlikte kitapseverlerin gözleri de raflara çevrildi. Peki bu sene kitapseverleri hangi yazarların kitapları bekliyor. Sizler için derledik.

Türkçe Edebiyat

Ahmet Ümit Pergamon ile Berlin arasında geçen tarihi bir hikayeyi anlattığı Kayıp Tanrılar Ülkesi isimli kitabıyla raflardaki yerini alacak.

Orhan Pamuk’un bu sene raflardaki yerini alacak kitabının adı ise Veba Geceleri. Yazarın uzun bir süredir üzerinde çalıştığı kitabı isminden dolayı pandemiye denk gelmesiyle ayrıca dikkat çekici.

Edebiyatımızın usta isimlerinden Oya Baydar bu sene Zor Zamanlar: 80 Yaş Günlükleri isimli kitabıyla raflardaki yerini alacak.

Mario Levi fotoğraflarını da kendisinin çektiği, yedi kitaplık serisinin üçüncü kitabı olan O Pazartesi – Eminönü isimli kitabıyla kitapseverlerle buluşacak.

Türkçe edebiyatın bir başka usta kalemi Mehmet Eroğlu, On Günü serisinin üçüncü kitabı Meraklı Adamın On Günü ile raflarda olacak.

Geçtiğimiz yıl Attila İlhan Roman Ödülünü kazanan Kemal Varol yeni kitabı Kara Sis ile bu sene okurlarıyla buluşacak.

Ayrıca Hakan Günday ve Burhan Sönmez de yeni yılda yeni kitaplarıyla raflardaki yerlerini alacaklar. Bu yazarların kitaplarının ismi henüz açıklanmadı.

Çeviri Edebiyat

Amin Maalouf’un Empedokles’in Dostları, Kazuo Ishiguro’nun Klara ve Güneş isimli kitapları Yapı Kredi Yayınları etiketiyle okurlarıyla buluşacaklar.

Jean-Christophe Grange’ın Küllerin Günü, Haruki Murakami’nin Müzik Üzerine ve Jo Nesbo’nun Krallık isimli kitapları Doğan Kitap’tan çıkacak.

Fantastik Edebiyatın güçlü kalemi George R.R. Martin’in Yedi Krallığın Şövalyesi isimli kitabı Epsilon Yayınları imzasıyla okurseverlerle buluşacak.

2018 yılında Nobel Ödülü’nü kazanan Olga Tokarczuk ise Timaş Yayınları’ndan çıkacak olan Son Hikâyeler kitabı ile raflardaki yerini alacak.

İlk kez Türkçe’de

Francisco Casavella, Eğlencelerin Sırrı; David Foster Wallace, Infinite Jest; Marieke Lucas Rijneveld, Akşamlar Rahatsız Edicidir; Andrés Barba, Işıklar Ülkesi; Vigdis Hjorth, Miras ve Richard Powers, Overstory isimli kitaplarıyla 2021 yılında Türkiyeli okurlarının karşısına ilk kez çıkacaklar.

Yazar
Dinozor Haber
Dinozor'un gözünden kültür, sanat ve edebiyat alanındaki güncel haberlerin editörü.

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir Cevap Yazın