Haber

Burhan Sönmez’in yeni kitabı Taş ve Gölge raflardaki yerini aldı

Burhan Sönmez, İletişim Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı Taş ve Gölge ile üç yıl sonra okurlarıyla buluşuyor.

Taş ve Gölge, ödüllü yazarın beşinci kitabı. Kitap sevenler Burhan Sönmez’i daha önce Kuzey, Masumlar, İstanbul İstanbul ve Labirent isimli kitaplarıyla tanımışlardır.

Yazar, 2011 yılında Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’nü ve İzmir St. Joseph Roman Ödülü’nü almıştı. Yurt dışında da tanınan yazarın kitapları bugüne kadar 41 dile çevrildi.

Arka Kapaktan

“Gece

, sessizlik değil damıtılmış ses demekti. Gündüz bütün sesler birbirine karışıp gürültüye dönerken, gece her ses kendi sadeliğiyle belirirdi. Çocukluğun şarkıları, ruhların iniltileri, baykuşun ötüşü. Gündüzün karmaşasında bunlar anlaşılmazdı. Acılar, özlemler de öyle. İnsan geceleyin kendisiyle yalnız kaldığında hissederdi saf sızıyı… Gündüz o yükleri taşımak kolay, insan gerçekten yalnız olduğuna geceleri inanabilirdi.”

Avdo, hünerli bir mezartaşı ustası. Çocukluğu mu onun, yoksa o mu çocukluğunun peşinden bir ömürdür gidiyor? Bilmiyor…

Belki de ölümden daha büyük bir hakikat olmadığı düşüncesiyle, ölümün bağrında konaklıyor. Günü geldiğinde, en uzun ve karanlık gecede, erguvan ağacının altındaki mezarda onu bekleyen kadının yanına uzanacak…

Burhan Sönmez, varoluşa ve hakikate dair bilinmezlere, asırlardır yanıt aranan sorulara, atmosferiyle büyüleyen, kurgusuyla merak uyandıran güçlü bir anlatı içinde yer veriyor.

Taş ve Gölge, evren ve insana, yaşam ve ölüme farklı bir gözle baktıran derin bir roman.

Yazar
Dinozor Haber
Dinozor'un gözünden kültür, sanat ve edebiyat alanındaki güncel haberlerin editörü.

Bir Cevap Yazın