Haber

Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın yoksul çocuklar için bıraktığı miras, mirasçıları tarafından engelleniyor

Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden şair Fazıl Hüsnü Dağlarca, vefatından 10 ay önce bir vasiyetname kaleme almıştı. Şair 10 Ocak 2008’de Kadıköy 4. Noteri tarafından düzenlenen vasiyetnamesinde, yayımlanmış ve ölümünden sonra yayımlanacak tüm kitaplarının telif gelirlerini Çamlıca Bilfen Okulu’nda okuyacak yoksul çocuklara bıraktığını açıkladı. Vasiyetnamede şu ifadelere yer verildi: : “Bu zamana kadar yayımlanmış ve bundan sonra yayımlanacak bütün kitaplarımda hesabıma intikal edecek paraların yatırıldığı bankada birikerek

, bu paranın yıllık faizi ile, benim adıma müze kuran Çamlıca Bilfen Okulu’na indirimli, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin okutulması…”

11 Mirasçı Müdahil oldu

Dağlarca’nın ölümünden sonra mirasın tespiti için açılan tereke davasının yanı sıra miras bırakılan Bilfen Eğitim Kurumları A.Ş. mirasın yerine getirilmesi için Kasım 2017’de ikinci bir dava açtı. Açılan bu davaya müdahil olan şairin 11 mirasçısı “haklarının zarar gördüğünü” belirterek davaya müdahil oldu. Şairin davaya müdahil olan yakınları telif gelirlerini okula bırakılmasını kabul ederken, 2005 yılında Vehbi Koç Vakfı tarafından şaire verilen 100 bin dolarlık büyük edebiyat ödülünün, bu kapsam dışında olduğunu iddia ettiler.

Yazar
Dinozor Haber
Dinozor'un gözünden kültür, sanat ve edebiyat alanındaki güncel haberlerin editörü.

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir Cevap Yazın