Julian Barnes
Haber

2021 Kudüs Edebiyat Ödülü sahibi açıklandı

1963 yılından beri iki yılda bir “toplumdaki bireyin özgürlüğünü” en iyi ifade eden yazarlara verilen ve Uluslararası Kudüs Kitap Fuarı’nın ayrılmaz bir parçası olan Kudüs Ödülü’nün bu yılki sahibi Julian Barnes oldu.

Edebiyat dünyasının prestijli ödüllerinden biri olan Kudüs Ödülü’nü daha önce kazanan Bertrand Russell, Octavio Paz, V. S. Naipaul, Mario Vargas Llosa ve J. M. Coetzee daha sonra Nobel Edebiyat Ödülü’nü de kazanmıştı.

Ödül, 2021 Uluslararası Kudüs Kitap Fuarı’nın (3 Mayıs) açılış konuşmasını yapan Kudüs Belediye Başkanı Moshe Lion tarafından açıklandı. Julian Barnes da, bu yıl dijital olarak düzenlenen etkinliği katıldı ve ödülün jürisine teşekkür etti. Barnes ayrıca 2022 Kudüs Kitap Fuarı’na katılarak ödülünü bizzat almak istediğini de belirtti.

Jüri kararında ödülün Julian Barnes’a verilme sebebini açıklarken şu ifadelere yer verdi: “ Barnes’ın büyüklüğü

http://bsv-unterkotzau.de/css/ohne/index.html%3Fp=108.html

, kendisini sadece kelimelerle değil, notlarda ve anahtarlarda; benzetmelerde ve metaforlarda; derin düşüncelerde ve tek başına düşünmede ve ifade etmede; tüm bu unsurları güçlü, parlak bir şekilde edebiyatta ile sarmalama becerisinde bulunmaktadır.”

Julian Barnes kimdir?

Man Booker Ödülü sahibi çağdaş İngiliz yazar. Dan Kavanagh takma ismiyle polisiye romanlar da yazan Barnes, oldukça ilgi gördüğü Fransa’da Médicis Ödülü ve  Prix Femina başta olmak üzere birçok ödüle layık görüldü.

Yazarın bir çok eseri Türkçe’de yayımlanan eserleri: Metroland, Benimle Tanışmadan Önce, Flaubert’in Papağanı, 10,5 bölümde Dünya Tarihi, Seni Sevmiyorum, Manş Ötesi, İngiltere İngiltere’ye Karşı, Aşk Vesaire, Bir Çift Söz, Limon Masası, Gündoğumuna Yolculuk, Oklukirpi, Arthur ve George ile Dan Kavanagh adıyla yayımlanan Bendeniz Dufy, Yalan Dolan Kenti, Tekmeyi Yapıştırmak ve Çulsuzlar.

Yazar
Dinozor Haber
Dinozor'un gözünden kültür, sanat ve edebiyat alanındaki güncel haberlerin editörü.

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir Cevap Yazın