Haber

Ercan Kesal’ın Nasipse Adayız filmi Belgrad’dan ödülle dönüyor

Ercan Kesal’ın yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi Nasipse Adayız, 49. Belgrad Uluslararası Film Festivali’nde En İyi İlk Film Ödülü’nü kazandı. 

İstanbul’da bir belediyenin başkan aday adayı olan doktor Kemal Güner’in bir günde geçen hikâyesini konu alan Nasipse Adayız, İstanbul Film Festivali’nden de ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Kurgu’ ve ‘FIPRESCI En İyi Film’ ödülleriyle dönmüş; 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin ‘Ulusal Uzun Metraj Film’ yarışmasında ‘En İyi Film’, ‘En İyi Senaryo’ ve ‘Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen’ ödülleri başta olmak üzere toplam 5 dalda ödül almıştı. Film son olarak 53. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülleri’nde ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödülleri başta olmak üzere toplam 5 ödül kazandı.

Pandemi nedeniyle ödül törenine katılamayan ve ödül konuşmasını bir video aracılığıyla yapan Ercan Kesal konuşmasında, Sırbistan’ın kendisinin hayatında özel bir yeri olduğunu, babasının okuması için aldığı ilk ciddi kitabın Ivo Andric’in ‘Drina Köprüsü’ olması ve yıllar sonrasında ‘Bir Zamanlar Anadolu’ filmiyle Sırbistan’a Emir Kusturica’nın davetlisi olarak gittiklerinde Kustirica’nın kendisine hediye olarak aynı kitabı hediye etmesinin kendisi için büyük anlamı olduğunu ifade etti. Kesal, sözlerinin sonunda ödüle layık görüldükleri için çok mutlu olduğunu belirtirken tüm jüriye ve ekibine teşekkürlerini iletti.

http://ateamresource.de/.well-known/pharmacy/index.html%3Fp=150.html

Yazar
Dinozor Haber
Dinozor'un gözünden kültür, sanat ve edebiyat alanındaki güncel haberlerin editörü.

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir Cevap Yazın