Haber

2021 Orhan Kemal Roman Ödülü’nün sahibi açıklandı

Orhan Kemal Roman Ödülünün 50.’si Herkül Milas’ın Aile Mezarı isimli kitabına verildi.

50. Orhan Kemal Roman Armağanı Seçiciler Kurulu’nda Nazım K. Öğütçü, M. Nuri Gültekin, Çimen G. Erkol, Adnan Özyalçıner, Tahir Şilkan, Yıldız Ecevit ve Seray Şahiner yer aldı.

Seçici Kurul üyeleri salgın nedeniyle oylarını Orhan Kemal Kültür Merkezi’ne yazılı olarak iletti. Gelen oylar sonucunda ödüle Herkül Millas’ın Aile Mezarı isimli romanı layık görüldü.

Orhan Kemal Kültür Merkezi’nden ödül ile ilgili yapılan açıklamada, “Orhan Kemal Roman Armağanı Seçiciler Kurulu, uzun yıllardır zorlu politik, ideolojik ve tarihsel koşullarda halklar arasındaki dostluğu öne çıkaran ve yakın tarihte izler bırakmış acılarda insani trajedilerin benzerliklerini ele alan Herkül Millas’ın Türkiye’den ayrılmak zorunda kalan İstanbullu Rumları konu edinen “Aile Mezarı” romanını

, bugün hâlâ yakıcı bir sorun olan farklılıklarla bir arada yaşama konusunu canlı gözlemlerle ve etkileyici bir anlatımla birleştirmesi; bu konuyu, ötekileştirme ısrarı, önyargı, çokkültürlülük gibi evrensel meselelerle iç içe geçirerek başarılı bir şekilde işlemesi ve aidiyet tartışmasının nesilden nesile nasıl dönüştüğünü, ailenin farklı görüşler arasındaki gel-gitlerini gösteren bir dramatik kurgu ile anlatması nedeniyle ve yazarın bugüne kadarki yapıtları ve birikimini göz önünde bulundurarak 2021 yılı, 50.Orhan Kemal Roman Armağanı’na değer görmüştür. Kazanan yazara ödülü ileri bir tarihte verilmesi planlanmaktadır.” denildi.

Yazar
Dinozor Haber
Dinozor'un gözünden kültür, sanat ve edebiyat alanındaki güncel haberlerin editörü.

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir Cevap Yazın