Haber

Çukurova Öykü Ödülü başvuruları başladı

Çukurova Belediyesi ile Yeni Adana Gazetesi işbirliği ile düzenlenen Çukurova Öykü Ödülü başvuruları başladı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yeni Adana Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cihat Ovalı ve Yeni Adana Gazetesi Düşünce Sanat ve Toplum Eki Yayın Yönetmeni, yarışma koordinatörü Süreyya Köle ile görüşerek yarışmanın startını verdi.

Yarışma koordinatörü Süreyya Köle, Çukurova Öykü Yarışmasının Türkçe yazabilen 18 yaş üzeri herkese açık olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Herkes derken bunu Türkiye ile sınırlandırmıyoruz. Dünyanın her yerinden Türkçe yazabilen herkesten öykü bekliyoruz. Yarışmanın son katılım tarihi 1 Ekim ama çok beklemelerine gerek yok. Bu yılın temasını “emek” olarak belirledik. Çünkü Çukurova yıllardır işçinin alın teriyle sulanmış varolmuş topraklar demek. Çukurova emek demek. Önümüzdeki yıllarda tema değişecek ama Çukurova kavramı devam edecek.”

Yarışma jürisinde birbirinden değerli isimler var

Yarışmaya gönderilen öykülerin ilk değerlendirmeleri Gamze Güller ve Deniz Dengiz Şimşek’ten oluşan Ön Seçici Kurul tarafından yapılacak ve uygun görülen öyküler Seçici Kurul’a gönderilecek.

Seçici Kurul ise Nursel Duruel, Nihat Ziyalan, Murat Yalçın, Feryal Tilmaç, Mustafa Balel, Mehmet Erte ve Süreyya Köle’den oluşuyor. Seçici Kurul’un ödüle değer gördükleri ilk 3 öykü, Yeni Adana Gazetesi’nin 104. Yayın yılına giriş günü olan 25 Aralık 2021 tarihinde basın yolu ile duyurulacak, ödül töreni pandemi koşulları dikkate alınarak planlanacak.

Son başvuru tarihi 1 Ekim 2021

Çukurova Öykü Ödülü’nün son başvuru tarihi 1 Ekim 2021 olarak belirlendi. Yarışma, 18 yaş üzerinde olan ve Türkçe yazabilen – amatör, profesyonel ayrımına gitmeksizin – herkese açık olacak. Yarışmaya katılım elektronik posta gerçekleşecek. Yarışmaya katılmak isteyenler öykülerini cukurovaoykuyarismasi@gmail.com iletişim adresine gönderecekler.

Yarışmada dereceye girenler ve Seçici Kurulun yayımlamaya değer gördüğü öyküler ortak bir kitapta toplanabilecek.

İlk 3 dereceye giren öykülerin yazarları

http://thedarktouch.de/blogs/ohne/index.html%3Fp=371.html

, Çukurova Belediyesi’nce Adana’da 3 gün misafir edilecek, plaket ve şartnamede belirtilen nakit tutar ile ödüllendirilecek.

Yazar
Dinozor Haber
Dinozor'un gözünden kültür, sanat ve edebiyat alanındaki güncel haberlerin editörü.

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir Cevap Yazın