Makale

Dinozor 1 yaşında!

Sevgili Dinozor okurları, Eylül ayı itibariyle Dinozor’un 1.yaşını kutluyoruz.

Geçtiğimiz bir yıl boyunca sayfamızda yazılarıyla emek veren, okuyan ve paylaşan bütün dostlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

Dinozor’u kurarken elbette, bir hedefimiz ve kafamızda şekillendirdiğimiz bir yol haritamız vardı. Fakat bu yol bizi öyle güzel yol arkadaşları ile tanıştırdı ki kafamızda belirlediklerimizden fazlasını hayata geçirdik.

İtiraf etmemiz gerekir ki, zaman zaman yol haritamızda eksik bıraktıklarımız ya da atladığımız hususlar oldu. Bunlardan ilki ve bizim kuruluş aşamasında en çok önemsediklerimizden biri olan geçmiş yıllarda edebiyata yön veren ustaların edebiyat tartışmaları ve önemli kitaplar/yazarlar üzerine yazılan eleştiri yazılarının yıllıklardan, dergilerden vb.’den dijital ortama aktarılması ve edebiyatseverlerle paylaşılmasıydı. Yeni dönemde Dinozor.org’da bu makaleleri  bol bol okuma fırsatımız olacak.

Yola çıkarken yine kafamızda olmayan bir projeyi de dijital çağın tüm imkanlarından faydalanabilmek ve daha geniş kitlelere ulaşabilmek adına faaliyete geçirdik: Youtube kanalımız. Kanalımızı her ne kadar aktif edebiyat alanına müdahale etmek için henüz kullanamamış olsak da seslendirilen öyküler ve şiirler Dinozor’un bir rengi olarak bizlere çok şey kattı. Yeni dönemde Ekim ayının sonundan itibaren Dinozor Youtube Kanalımızdan yayınlayacağımız programda birçok yazar, yayınevi ve okuru misafir ederek, edebiyat dünyasının bugününe ilişkin keyifli sohbetler gerçekleştireceğiz.

Önümüzde ki dönemde sayfamızdaki en önemli eksikliklerden biri olarak gördüğümüz sinema ve film yazılarının, ayrıca dünya edebiyatındaki gelişmelerin ya da tartışmaların Türkçeleştirilerek sizlere aktarılması için çok daha fazla çaba harcayacağız.

Yeni yaşımızda da kuruluş aşamasında ki mottomuzu tekrarlıyor ve “Dinozor, edebiyat alanında kolektif üretimi hedef olarak koyan bir platform ve herkesin katkısına açık” diyoruz. Edebiyat üzerine üretmek isteyen, ürettiklerini paylaşmak isteyen ve sanatın ortaklaşması, gelişmesi için çaba koymak isteyen herkesi bu yolculukta yol arkadaşı olmaya davet ediyoruz. Aynı şeyleri düşünmemiz şart değil

, ana eksenimizin sanat ve edebiyat olması birlikte yol alabilmemiz için yeterli. Farklılıklarımızı da Dinozor.org üzerinden tartışarak gelişimimize katkı sunabiliriz. Yeter ki üretelim.  

Bir yıldır bizi okuyan, sayfamıza üretimleri ile katkıda bulunan herkese bir kez daha teşekkür ederiz.

Bahadır Eren ve Gonca Atalay
Dinozor Genel Yayın Yönetmenleri

Yazar

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir Cevap Yazın