Haber

Ahmet Büke’nin yeni romanı Deli İbram Divanı raflarda, imzalı kitaplar Yerdeniz Kitapçısı’nda

Ahmet Büke’nin yeni romanı Deli İbram Divanı 12 Kasım günü Can Yayınları etiketiyle kitapçılarda…

Sevilen yazarın imzalı kitapları ise, Yerdeniz Kitapçısı’nda… Yerdeniz Kitapçısı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Ahmet Büke’nin yeni kitabını imzalı olarak edinmek isteyen okurlarının yerdenizkitapcisi@gmail.com adresine, ad/soyad

, adres ve telefon bilgilerinizi içeren bir mail atmaları istendi.

Kitabın tanıtım bülteninden

Denize, toprağa, tarihe ve insana dair.  

Ege insanının doğayla, tarihle, efsanelerle beslenen hayatı, coğrafyamızın kangren olmuş adaletsizlik, gelir eşitsizliği sorunlarıyla harmanlanıyor, bir ada ve deniz hikâyesi olarak karşımıza çıkıyor. İzmir’in de yer yer bir karakter gibi karşımıza çıktığı bir dönem romanı olan Deli İbram Divanı, deniz edebiyatımızın klasikleri arasına girmeye aday.

Fabrikanın bacasının tüttüğü ilk gün başladılar can almaya. Dişlerine kan değmiş kurt sürüsü gibi denize daldılar. Yaş almış demediler, küçük demediler, yavrulama zamanı demediler. Köstence’nin göğü yağ kokusuyla doldu. İnsanlar öğürerek gezer oldu. Süngüyle vurmak başka ama tüfekle avlanmak dayanılır değildi. O tarraka, o gümbürtü! Dağlara kaçtım kaç defa. Mağaralara girdim. Solucanlarla çıyanlarla geçirdim günlerimi. Ama sabah olup gün doğunca o sesler yine her yanı tutuyordu.

Yazar
Dinozor Haber
Dinozor'un gözünden kültür, sanat ve edebiyat alanındaki güncel haberlerin editörü.

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir Cevap Yazın