Haber

Dijital Fanzin Pelerin 5. Sayısıyla Okur Karşısında

Genel Yayın Yönetmenliği’ni Levent Karataş’ın, editörlüğünü ise Barış Yıldırım’ın yaptığı anti-periyodik dijital fanzin Pelerin’in yeni sayısı çıktı.

Funda Önkol ve Gardenya Deniz Karaz’In katkıda bulunduğu dijital fanzin

, şiir, öykü, çeviri, söyleşi, deneme ve anlatı bölümlerinden oluşuyor.

Şiir alanında Barış Yıldırım, Bedros Dağlıyan, Devrim Horlu, Elif Sofya, Erkan Karakiraz, Gizem Uysalcan, Hale Koray, Nisa Leyla, Seda Sena Uçakan, Sena Türkmen, Rahmi Emeç, Turgay Kantürk, Ünsal Çankaya ve Zeynep Gül Akgöz’ün eserlerine yer veren fanzin, çeviri alanında ise Eser Ceran Erdi, Neşe Yaşın ve İsmail Haydar Aksoy’un sırasıyla John Ashbery, Derek Walcott, Pablo Neruda ve Tomas Tranströmer’den yaptığı şiir çevirilerine yer veriyor.

Öykü alanında da tanıdık isimleri buluşturan fanzinin bu sayısında Bedros Dağlıyan, Deniz Baran Karagöz, Devrim Altıkulaç, Janset Karavin, Onur Sakarya, Oya Gündüz Aksu, Özgecan Berdibek yer alıyor.

Söyleşi alanında ise Funda Önkol’un Vassilis Rouvalis ile söyleşisinin yanı sıra W. Bahadır Bayrıl ile Ayça Erdura’nın yaptığı Proust Anketi bulunuyor.

Deneme bölümünde ise Dilara Elitaş, Funda Önkol, Mehmet İşten, Osman Çakmakçı, Ozan R. Kartal, Pelin Batu, Zeynep Eşin denemeleriyle yer alırken Utku Varlık da Ölümsüz filmi üzerine yazısıyla Pelerin Anlatı bölümünde yer alıyor.

Yazar
Dinozor Haber
Dinozor'un gözünden kültür, sanat ve edebiyat alanındaki güncel haberlerin editörü.

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir Cevap Yazın