Sinema / TV

Fabrika Tiyatro ilk oyunuyla izleyici karşısına çıkıyor

Ekrem sıradan bir insan olarak doğmuş ve büyümüştür. 2015’teki metal grevi onu Komünist Ekrem olmaya itmiştir.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı, hayatında bir gedik açar. Onun bir yanı hep o patlamada kalmıştır. Ekrem yaşadıklarını bize anlatır ama bir de bilinçdışının bize söyledikleri vardır. Ekrem bu ikilik arasında sıkışıp kalmıştır. Peki, bir çıkış yolu var mıdır?

Fabrika Tiyatro’nun ilk oyunu olma özelliği taşıyan Komünist Ekrem, Emin Şentürk Suljič ve Harun Yaylaoğlu tarafından kurulurken, tiyatroya yeni bir soluk getirmeyi ve sürdürülebilirliği sağlamayı hedefliyor.

Fabrika Tiyatro’nun ilk oyunu Komünist Ekrem 29 Eylül’de Moda Sahnesi’nde prömiyerini yapacak. Genç oyun yazarı ve yönetmen Harun Yaylaoğlu’nun kaleme alıp yönettiği Komünist Ekrem deneyimli oyuncu Emin Şentürk Suljič’in tek kişilik performansıyla canlandırılıyor.

Müzikleri Dengin Ceyhan, reji asistanlığı İdil Maraş, afiş tasarımı Elif Eren ve fotoğrafları Anıl Başsaray çekilen Komünist Ekrem, sezon boyunca sahnelerde yer alacak.

Uludağ Dramatik Yazarlık mezunu olan Harun Yaylaoğlu’nun metni, ilk kez seyirci karşısında test edilirken, ilk yönetmenlik deneyimiyle de test edilecek. Çeşitli oyunlarda oyunculuk da yapan Harun Yaylaoğlu 2013’ten beri sahnelerde yer alıyor.

1997 yılında, Kartal Sanat İşliği Tiyatrosu’nda serüvene almaya başlayan Emin Şentürk Suljič ise, 2007 yılında profesyonel yaşamına geçti. Çeşitli tiyatro, dizi ve filmlerde oynayan Emin Şentürk Suljič, ilk kez tek kişilik oyun performansıyla seyirci karşısında yer alacak.

Fabrika Tiyatro’nun ilk oyunu olma özelliği taşıyan Komünist Ekrem, Emin Şentürk Suljič ve Harun Yaylaoğlu tarafından kurulurken, tiyatroya yeni bir soluk getirmeyi ve sürdürülebilirliği sağlamayı hedefliyor.

Yazan ve Yöneten           : Harun Yaylaoğlu

Oyuncu                                : Emin Şentürk Suljič

Müzik                                   : Dengin Ceyhan

Afiş Tasarımı                     : Elif Eren

Fotoğraf                              : Anıl Başsaray

Reji Asistanı                      : İdil Maraş

Bilet satın almak için tıklayınız.

Yazar

Bir Cevap Yazın