Haber

2. Zehirli Kalem Polisiye Hikaye Yarışması başvuruları başladı

Dedektif Dergi tarafından düzenlenen Zehirli Kalem Polisiye Öykü Yarışması’na başvurular başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenecek yarışmanın ödülü 1.500₺ olarak belirlendi.

Polisiye öykü yazılmasını teşvik etmek ve edebiyatımıza nitelikli polisiye öyküler kazandırmak amacıyla düzenleniyor. Katılacak olan öykülerin polisiye türünde yazılmış olması

, gizem ve suç unsurlarını içermesi ve mutlaka mantıklı bir sonuca bağlanması gerekiyor. Bu özellikleri taşıyan noire ve gerilim tarzında yazılmış öykülerle de ödüle başvurulabilecek.

Ödüle her yazar daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve hiçbir yarışmada dereceye girmemiş tek bir öyküyle katılabilecekler. Öykü gönderme süreci15 Haziran 2021’de başlıyor ve 1 Eylül 2021’de sona eriyor. Yarışma sonuçları ve ödül kazanan eser 15 Aralık 2021’de açıklanacak.

Sadece bir öyküye Zehirli Kalem ödülü verilecek. Zehirli Kalem Ödülünü alan öykünün yazarı 1500₺ para ödülünü kazanmaya hak kazanacak. Seçici Kurul, ayrıca uygun gördüğü öykülere mansiyon ödülleri verebilecek. Zehirli Kalem Ödülü’nü kazanan öykü ve mansiyon kazanan diğer öyküler bir kitapta toplanarak Herdem Kitap tarafından Herdem Polisiye markasıyla yayınlanacak.

Zehirli Kalem Ödülü’nü geçen yıl Güray Işık’ın Elanor’un Kırmızı Beresi adlı öyküsü kazanmıştı. Bu öykü ve mansiyon kazanan diğer öyküler Zehirli Kalem Öyküleri- Elanor’un Kırmızı Beresi adı altında kitaplaştırılarak geçtiğimiz ay yayınlandı.

İkinci Zehirli Kalem Polisiye Öykü Yarışması’nın seçici kurulunda şu isimler yer almakta:

Necati Göksel, Funda Menekşe, Bürkem Cevher, Dr. Saniye Çancı Çalışaneller, Reha Avkıran ve Burak Demir.

Ödül yönetmeliği ve Dedektif Dergi tarafından yapılan açıklamayı okumak için tıklayınız.

Yazar
Dinozor Haber
Dinozor'un gözünden kültür, sanat ve edebiyat alanındaki güncel haberlerin editörü.

Bunları da beğenebilirsiniz

Bir Cevap Yazın